10 hectare pentru un nou mall la Brasov

Brașovul va avea din 2014 un nou mall, situat pe terenul fostei fabrici Fartec SA. Centrul comercial va avea o suprafaţă totală de 100.000 mp cu 45.000 mp suprafaţă costruită, 140 de magazine, un centru de bowling, 7 săli de cinema şi 2000 de locuri de parcare.

Compania Echo Investments, cea care finanțează proiectul a anunțat astfel reluarea strategiilor pentru construirea mall-ului Korona, denumit de polonezi, cel mare centru de cumpărături şi de distracţii pe timp de iarnă din municipiul Braşov.

Michał Sołowow, al treilea cel mai bogat polonez, acționar principal la Echo Investments a mai cumpărat două terenuri la Braşov, în completarea celui pe care deja îl deţine şi pe care va fi contruit mall-ul. Așadar, în 2007 a cumpărat cele 4 ha a fostei fabrici cu suma de 24 milioane de euro. Anul acesta s-a finalizat și achizitia a încă 9000 mp, ajungându-se astfel la aproximativ 5 ha de teren.

Deşi iniţial valoarea investiţiei anunţată în 2008 pentru Korona Mall a fost de 150 de milioane de euro, un reprezentant al companiei declara anul trecut că investiţia calculată la actualele preţuri din piaţă este de 80 de milioane de euro, însemnând  aproape jumătate din investiția anunțată inițial.

Cine este ECHO INVESTMENT S.A.?

ECHO INVESTMENT S.A. este una dintre cele mai mari companii de investiţii și dezvoltare cu capital polonez. Compania investește în patru sectoare principale de pe piaţa imobiliară: locuinţe, centre pentru cumpărături și centre pentru cumpărături și distracţie, clădirile de birouri și hoteluri.

Din anul 1996 Compania este cotată la bursa de valori din Varșovia.

In portofoliul Companiei se găsesc deja 90 de proiecte finalizate în orașe poloneze cu o suprafaţă totală de peste 800 de mii de metrii pătraţi.  Compania dezvoltă de asemenea o serie de activitaţi in străinatate, pregătind investiţii în România, Ungaria și Ucraina.

Site Korona Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *