Brașovul, fruntaș la Prima Casă.

Despre Prima Casă am mai vorbit și în alte articole, dar vreau să mai revin totuși asupra anumitor aspecte.

Așadar, programul Prima Casă face parte din măsurile anticriză inițiate de guvern pentru a susține sectoarele economice prioritare. Obiectivul principal este să deblocheze activitatea de creditare și să impulsioneze sectorul construcțiilor, ceea ce va avea efecte benefice asupra activității economice și crearii de noi locuri de muncă.

Programul constă în facilitarea accesului populației la credite ipotecare. În acest scop, statul garantează integral împrumuturile acordate de bănci, cu conditia ca acestea sa acorde credite mai ieftine.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţia presei de BCR, cea mai mare bancă din România, Braşovul este unul dintre cele mai atractive judeţe în programul Prima Casă, alături de Bucureşti, Timiş, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Sibiu.

Instituţia bancară a anunţat că a depăşit la jumătatea anului pragul de 1 miliard euro volum al creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casă, sprijinind, astfel, peste 28.000 de tinere familii din România să îşi achiziţioneze prima lor locuinţă. În cadrul celei de-a patra etape a programului Prima Casă, valoarea medie a unui împrumut s-a situat în jurul sumei de 38.000 euro, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 euro. Valoarea medie a contribuţiei proprii a clienţilor pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 10%.

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani.

Banca Comercială Romană (BCR) mai are aproximativ 20 milioane de euro pentru finanţarea achiziţiei de locuinţe în cadrul Programului Prima Casă 4, sumă ce reprezintă circa 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispoziţie în cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental în valoare de circa 600 milioane euro.

„Programul Prima Casă se bucură de un succes enorm din partea clienţilor încă de la lansare. Numărul cererilor este în creştere continuă în ultimele luni, astfel că ne apropiem rapid de plafonul de garantare alocat. BCR este liderul şi cel mai important susţinător al programului Prima Casă. Ne dorim să-i ajutăm în continuare pe români să-şi îndeplinească visul de a avea propria locuinţă. Este angajamentul nostru ferm ca BCR să rămână şi în viitor cel mai mare creditor ipotecar din România printr-o ofertă de credite ipotecare simplă şi accesibilă”, a declarat Ioana Mihai, şef departament Credite Garantate, BCR, într-un comunicat.

 

Sursa: http://www.bizbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *