Casa Che, armonie cu natura în zona Moldovei

Situată în nordul România în orașul Suceava, înconjurată de pădură, Casa Che, așa cum a fost denumit proiectul arhitectural, a primit în cadrul celei de-a treisprezecea ediții a Anualei de Arhitectură premiul pentru inovație la secțiunea Arhitectură rezidenţială/locuinţe individuale.

Deși are o arhitectura contemporană, casa intră în perfectă armonie cu natura datorită structurii de lemn și a ferestrelor mari ce favorizează pătrunderea luminii naturale în interiorul construcției. Cu o suprafață de 250 mp, 2 dormitoare și 2 băi,  cel mai interesant detaliu al casei Che este cu siguranță miezul de sticlă ce înconjoară discret scara, holurile și zona de recreere,  îmbogățind percepția spațiului exterior.

Proiectată de Tecto Arhitectura, casă este estimată să utilizeze doar 14 kWh / mp / an. Locuința dispune de materiale naturale de izolare, ferestre de înaltă performanță, un sistem de management energetic și o pompă de caldură cu sursă subterană. În cele din urmă un sistem fotovoltaic va fi instalat pe acoperiș pentru a furniza energie.

no images were found

Sursă foto: www.inhabitat.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *