Cetățuia Brașovului va intra în proprietatea orașului.

Într-un final, Cetățuia Brașovului și-a găsit cumpărătorul. Consiliul Local Brașov și-a arătat de mult interesul pentru achiziționarea Cetăţuii de pe Dealul Straja, tocmai pentru că autorităţile locale nu au vrut ca obiectivul turistic să ajungă pe mâna vreunei persoane private care să-l transforme într-un salon de nunţi sau hotel.

Negocierile cu SIF Transilvania, proprietarul imobilului  au durat doi ani de zile, dar s-au încheiat, într-un final, luna aceasta. După o serie de evaluări corecte, prețul cerut inițial de SIF, de 5.2 milioane de euro, a scăzut la 3.3 milioane de euro. Primăria Brașov nu va da propriu-zis bani, ci va ceda o serie de terenuri care le are în proprietate, posibil și parcarea de la Aro Palace, aflată în centrul orașului.

Cetatea Brașovului, atestată din 1580, a reprezentat un punct important de apărare, situat însă în afara cetății Brașovului. La începutul secolului XV, aici exista doar un turn de veghe, care a fost completat cu un bastion de lemn cu patru turnuri. Distrus de armata lui Petru Rares, în locul lui au fost înălțate, un sfert de veac mai târziu, ziduri de piatră. În 1627 a fost săpată și o fântână de 81 m.

În 1982, atunci când a fost preluată de Aro Palace, Cetăţuia Braşovului a devenit obiectiv turistic, deschizându-se aici un restaurant şi o terasă, care funționează și acum. Conform Primăriei Brașov, pentru a putea fi transformată într-un obiectiv turistic de interes naţional, Cetatea are nevoie de lucrări majore de reabilitare, costurile ajungând până la 3,5 milioane de euro.

Dacă iubești Brașovul și spiritul medieval al acestui oraș, și ți-ai dori să te trezești dimineața cu o priveliște directă asupra Cetății Brașovului, îți propunem proiectul Domum Brastovia, un ansamblu rezidențial de lux, care se află în inima orașului Brașov, într-una dintre cele mai frumoase și discrete locații din centrul istoric. 

Sursă: adevarul.ro, welcometoromania.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *