Comuna Hărman, Brașov – "Muntele mierii"

Dacă locuiești în Brașov, imposibil să nu fi auzit sau vizitat măcar o singură dată Hărmanul. Este poate una dintre cele mai cunoscute comune ale orașului Brașov, aflată la doar 5 minute distanță.

De-a lungul timpului, Hărman a devenit cea mai dezvoltată localitate din zona metropolitană Brașov. Frumusețea comunei  este accentuată de peisajul deosebit de care se bucură zilnic locuitorii ei: se află în zona de curbură a Carpaților și este străbătută de râul Olt.

Oltul, rezervația naturală Dealul Lempeș, Mlaștina Hărman, Biserica Cetate reprezintă atracțiile principale cu care Hărmanul își atrage vizitatorii an de an, dar și noi locuitori care doresc să se despartă de viața agitată de la oraș.

Fiind una dintre comunele cu cea mai mare expansiune economică și rezidențială, Hărman Brașov, a ajuns să aibă peste 5000 de locuitori. Până în anii ’70, comuna era locuită în cea mai mare parte de etnici germani, de aici și peisajul specific unei localități săsești din Transilvania.

Hărmanul este atestat documentar încă din anul 1240. Din anul 1445 este lăsat moștenire bisericii Sfântul Bartolomeu. Acesta este si perioada când dezvoltarea industrială a comunei se dezvoltă datorită exploatării intense a terenurilor agricole.

„Muntele mierii” oferă astăzi combinația perfectă dintre tradiție și relaxare, pe de o parte și dezvoltare durabilă și potențial, de cealaltă parte.

Hărman este singura comună din jurul Brașovului în care se află un supermarket. De asemenea puteți găsi aici o pizzerie deosebită, amenajată într-un vechi conac săsesc, unde preferă să își petreacă timpul destul brașoveni. Nu e însă nici de neglijat faptul că în comuna Hărman vă puteți folosi și de serviciile unei companii de taximetrie locale, lucru unic printre comunele brașovene.

Dacă te-am convins că Hărman este într-adevăr un loc unde merită să locuiești dacă ești în căutare de liniște, intimitate și priveliști superbe atunci îți putem oferi un teren pentru viitoarea ta casă:

Proiect Mircea cel Bătrân 5 (9 parcele disponibile)

Proiect Mircea cel Bătrân 4 (5 parcele disponibile)

Proiect Mircea cel Bătrân 3 (VANDUT INTEGRAL)

Proiect Mircea cel Bătrân 2 (VANDUT INTEGRAL)

Proiect Mircea cel Bătrân 1 (VANDUT INTEGRAL)

Proiect Andrei Șaguna (VANDUT INTEGRAL)

Contacte despre Comuna Hărman Brașov care îți pot fi de folos:

  • Primăria Hărman: 
Str. Mihai Viteazul nr. 1
Tel: 0268/367221
Fax: 0268/367144
http://www.primaria-harman.ro
  • Poliția Hărman 
Str. Pietii nr. 1
Tel: 0268/367006
  • Supermarket Kroner
Str. Gării
Tel: 0268/367767 ‎
  • Taxi Steltax
Str. Nicolae Iorga nr.1
Tel: 0268/367704
  • Pizzeria Cuptorul Vrăjitoarelor
Str. Mihai Viteazul nr. 329
Tel:0372/95 15 55
0741/95 15 55
E-mail: www.cuptorulvrajitoarelor.ro
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *