Decomandat vs semidecomandat sau poate circular?!

Ai ajuns in momentul cand te-ai decis sa iti cumperi un apartament, asa ca incepi sa studiezi presa, anunturile de prin ziare, site-urile de pe internet, angajezi un agent imobiliar, etc pentru a gasi locuinta. Ai o serie de criterii si caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasca viitoarea locuinta, incepand de la numarul de camere, suprafata spatiului, pozitionare, finisaje, statii de autobouz si altele in functie de ce ai nevoie.

Un aspect destul de important si totodata un criteriu ce influenteaza chiar pretul unei locuinte este structura acesteia sau altfel spus cum este locuinta compartimentata, cum se face circulatia in interiorul acesteia.

Structura unui apartament devine foarte importanta atunci cand intr-un apartament locuiesc mai multe persoane, poate o familie cu copii sau poate niste tineri ce impart chiria unui apartament. Sa zicem ca locuiesc intr-un apartament cu 2 camere si ca vreau sa iau o „mica” gustare in mijlocul noptii (vorbesc ipotetic :D). Deci trebuie sa ajung la bucatarie si eu detin dormitorul apartamentului. Modul de compartimentare al locuintei va determina daca va trebui sa trec prin sufragerie ca sa ajung la bucatarie, sau daca ajung direct. Acum, daca in sufragerie doarme cineva si se trezeste cand trec eu pe acolo,  e foarte posibil sa vrea sa impartim ce mai e prin frigider. Clar un discomfort.

In functie de compartimentare sunt mai multe structuri ale apartamentelor:

1. Apartamente DECOMANDATE

O structura  decomandata a unui apartament inseamna ca ca poti intra in toate camerele acestuia separat fara a trece dintr-una in cealalta. Este cea mai bine cotata structura de pe piata.

 

2. Apartamente SEMIDECOMANDATE

Este un apartament partial decomandat, adica trecerea intre camere nu se face separat, dar nici direct, ci prin intermediul unui hol.

3. Apartamente NEDECOMANDATE (mai este intalnit si termenul de vagon)

Trecerea intre camere se face direct dintr-una in alta, fara nicio incapere intermediara.

4. Apartamente cu structura CIRCULARA

Structura circulara este o structura sa ii zicem  „hibrid” intre o structura decomandata si o structura semidecomandata. Se poate evita trecerea dintr-o camera in  alta de print-o incapere intermediara, de obicei bucataria.

Structurile mentionate mai sus sunt printre cele mai comune din Brasov si intalnite la blocurile vechi. In ansamblurile rezidentiale noi, compartimentarile pot diferi de structurile clasice avand abordari mai moderne ale compartimentarii spatiului.

Succes in cautarile tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *