Minunata casă din chirpici de la Ciolpani, București

Numărul locuitorilor care vor să renunțe la viața agitată de la oraș crește de la an la an. Probabil caută relaxare, liniște, o conexiune mai puternică cu natura, o viața mai sănătoasă și împlinită care are la bază alte principii față de cele pe care omul modern le caută și le are în ziua de astăzi.

Elena, proprietara frumoasei căsuțe de la Ciolpani spune ferm că omul nu are nevoie de lucruri pentru a fii fericit. Aceasta a început o nouă aventură acum doi ani, când împreună cu soțul ei Doru au achiziționat un teren pe lângă București și deși viitoarea casă nu era încă finalizată, Elena și Doru, împreună cu cei 3 copii ai lor s-au mutat la cort în așteptarea noii locuințe.

 

Cu o suprafață de 60 mp utili și o suprafață construită de 81 mp, casa uimește prin simplitatea ei. Amprenta casei la sol este de formă pătrată, fiecare latură având nouă metri. În spatele casei există o terasă generoasă de 34 mp orientată către grădina de legume și anexele casei, de la locul sobei cu cuptor de pâine la micul atelier, unde Elena pictează mobilier, la chioșcul de grădină acoperit cu stuf. Cei trei copii au unul din cele două dormitoare, iar Elena și Doru au un dormitor în care au găsit loc și pentru o masă de birou.

În centrul casei e un hol de jur împrejurul căruia se deschid toate încăperile, adică pe lângă cele  două  dormitoare mai este o baie, o cămară și zona de zi cu bucătărie deschisă și sufragerie. Da, deși de afară n-ai spune, dar casa are și un pod, locul preferat de lectură și joacă a celor mici.

Elena și Doru împreună cu arhitecta Raluca Suru și-au propus să creeze la Ciolpani o comunitate de oameni care doresc să trăiască armonios și simplu ca și ei. Primul pas pentru dezvoltarea micului cartier, denumite Poiana Florilor a fost făcut: au cumpărat deja suficient teren pentru a construi aici mai multe modele de casă.

Costurile pentru casa lor au fost de circa 570 de euro pe metru pătrat, iar casa a fost finalizată în câteva luni, respectiv iulie-decembrie 2012. O casă similară, cu tot cu teren ar costa în jur de 40.430 de euro, din care doar casa 27.930 euro.

Vizitează site-ul Poiana Florilor și alege unul dintre proiectele de case.

no images were found

Sursă: www.adelaparvu.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *