NEPI + Carrefour = Brasov Shopping City

Fondul sud-african de investitii NEPI, poate cel mai important cumparator de active imobiliare in perioada de criza, achizitiona anul trecut in 2011, un teren de 5000 mp, pentru dezvoltarea unui centru comercial de mici dimensiuni langa magazinul Carrefour.

Dupa aceasta achizitie, NEPI a „vanat” si cladirea actualului magazin Mobexpert, de langa cladirea Carrefour, detinut de omul de afaceri Dan Șucu, pe care au si obtinut-o printr-un contract de tip sale and lease back. (Sale and lease back, este o operatiune de leasing in care Utilizatorul este si furnizorul bunului finantat, Locatorul achizitionind de la acesta bunul la o valoare agreata; printr-o astfel de operatie se realizeaza finantarea Utilizatorului, prin scoaterea in afara bilantului contabil a unui bun aflat in proprietate, urmand ca acesta sa fie reachizitionat la finele contractului de leasing; evident, evaluarea bunului ce face obiectul contractului este hotaratoare si apartine in exclusivitate Locatorului.)

Magazinul Mobexpert din Braşov se întinde pe un teren de 15.600 de metri pătraţi. Magazinul a fost deschis în 2005 în urma unei investiţii de cinci milioane de euro. Magazinul Carrefour a fost deschis în 2003 în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

NEPI si Carrefour doresc sa combine activele achizitionate de la Mobexpert cu cele detinute in vecinatatea acestora de Carrefour, pentru dezvoltarea acestor active intr-un mall regional. Practic se vor uni cele 3 cladiri intr-un singur mall.

In prezent, sud africanii de la NEPI au primit autorizaţia de urbanism de la Primăria Braşov şi se apucă de realizarea PUZ-ului pentru reconfigurarea zonei Carrefour, ceea ce inseamna ca derularea lucrarilor va putea incepe chiar la sfarsitul anului curent.

Daca suntem sinceri, Brasovul nu are momentan nici un mall care sa satisfaca dorintele clientilor nici din punct de vedere al shoppingului, nici al divertismentului. Sa speram totusi ca cele 2 mall-uri anuntate, care se vor deschide in urmatorii ani, Korona Mall si Brasov Shopping City vor aduce un pic de inventivitate si mult mai multe magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *