Parcul si Lacul Noua Brasov

Am fost astazi intr-o plimbare prin cartierul Noua,  mai exact prin zona Lacului Noua si a parcului, ce incepe sa prinda contur. Auzisem ca se fac lucrari de reamenajare  dar nu am mai fost pe acolo de anul trecut.  Lasand la o parte faptul ca inca mai e santier si se lucreaza in parc pe la alei, borduri si tot felul de lucrari ,  o plimbare pe malul lacului si o baie de soare mi-au incarcat bateriile pentru toata ziua.  Am inteles ca au secat in intregime lacul, l-au curatat si au pus apa inapoi, insa, sincer mie unul nu mi-sa parut ca apa e foarte curata. Mi-a placut faptul ca iluminatul din parc se face si cu surse alternative de energie, pe fiecare stalp fiind montate panouri solare.

In parcul Noua e unul din putinele locuri amenajate pentru gratar din Brasov, asa ca aici gasesti mese, locuri pentru focul de gratar si au instalat si niste WC-uri din alea „ecologice”. Ce mai poti sa faci prin parc? Pai in afara de gratrare, dace esti mai lenes, poti sa te asezi la terasa restaurantului din parc, sa comanzi o bere si …un gratar, sa dai o tura cu hidrobicicleta pe lac, sau sa te asezi relaxat pe o banca si sa faci un rebus.

Imediat langa parcul Noua e Parc Aventura unde poti sa mergi daca ai chef de ceva adrenalina si de catarat prin copaci.  Mai faci 2 pasi si poti sa dai o tura si pe la gradina Zoologica.

Cartierul Noua nu mai e de mult timp, un cartier periferic al Brasovului, rau famat, in care multi nu voiau sa calce. Din contra, acum se pare ce este unul din locurile frumoase din oras, cu multe locuri de agrement,  unde iti poti petrece timpul liber.

Cateva fotografii si panorame din parcul Noua

no images were found

PANORAME din Parcul Noua

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *