Prima Casă și in 2013

Programul Prima Casă  pare ca va continua și anul viitor chiar dacă plafonul de garanții acordat de stat este pe cale să se sfarșească.  Și bancile dar si guvernul si-au aratat disponibilitatea de a  sustine in continuare Prima Casă,  acest program fiind conform declaratiilor  dlui. Radu Grațian Ghețea, președintele Asociației Române a Băncilor (ARB) singurul credit pentru populatie care merge bine. (sursa aici)

Deși nu sunt de acord ca principiu cu intervențiile majore ale statului pe o piața, suțin totuși programul Prima Casă, acesta fiind o componenta importanta ce alimentează piața imobiliară.

Vestea este buna pentru cei care nu și-au luat încă o locuința în anii trecuți, pentru bănci binențeles dar și pentru agențiile imobiliare si dezvoltatorii imobiliari. Mai există si cațiva oameni care spera ca prețurile vor scade undeva la nivelul dinainte de anii 2000, care nu vor fi neaparat bucuroși de continuarea programului.

Rămane totusi de văzut în ce manieră va continua și ce schimbari vor surveni în noua fază a programului Prima Casă, având în vedere noile norme de creditare si faptul ca deja una din cele mai importante bănci din Romania, BCR, finanțează Prima Casă doar in lei.

>> Vezi aici mai multe articole despre Prima Casă <<

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *