Programul "Prima Casă" continuă și în 2012

Programul Prima Casă 4 se apropie de final. Cu toate acestea avem o veste cât se poate de bună pentru cei care nu au apucat încă să își achizitioneze o locuință: statul a decis să suplimenteze cu încă 200 milioane de euro băncile care au terminat fondurile destinate proiectului, asta până la sfârșitul anului.

Programul „Prima Casă” a fost lansat în vară anului 2009, statul garantând creditele destinate cumpărării unei locuințe de maxim 60.000 euro și, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuințe cu lucrări încă neîncepute și de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociații.

În primăvară anului trecut, Guvernul a decis ca garanția statului să fie redusă la jumătate, iar în program să fie incluse și persoanele care dețin deja o casă în suprafață maximă de 50 metri pătrati și doresc un confort sporit.
„Aproximativ 20.000 români şi-au cumpărat locuinţe prin programul Prima Casă, în valoare de 400 milioane euro, din iunie 2011 până în prezent. Chiar dacă pe piaţă mai sunt încă garanţii în valoare de 300 milioane euro, două dintre cele mai mari bănci din program a anunţat că nu mai au fonduri. Zilnic, băncile primesc cereri de credite în valoare de 2 milioane euro, astfel încât fondurile rămase mai ajung pentru cel mult două luni.” Imopedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *