Străinii consideră Brașovul un loc magic în care să-și petreci sărbătorile de iarnă.

6467066495_1ecf492f15_b

În perioada premergătoare Crăciunului, orașele din Europa îmbracă haine festive și transformă împrejurimile într-un paradis de iarnă cu tot felul de obiceiuri specifice, împodobesc străzile cu lumini strălucitoare și zăpadă și urează bun venit vizitatorilor din întreaga lume. Anul acesta, site-ul www.outret.com a făcut un top al celor mai frumoase orașe mai puțin cunoscute din Europa, în care ar trebui să-ți petreceri sărbătorile de iarnă.

Și ghici ce? Spre bucuria noastră, Brașovul, oraș de poveste, ocupă un loc fruntaș în acest top, unde se intersectează cu orașe din Polonia, Slovenia, Italia, Marea Britanie, Germania, Croaţia sau Austria.

Outret.com descrie Braşovul ca un oraş medieval, construit în stil gotic, spectaculos prin faptul că Muntele Tâmpa străjuieşte deasupra lui, iar Piaţa Sfatului se transpune în atmosfera de Crăciun, în fiecare an oferind un peisaj magic. Jurnaliştii laudă şi restaurantele cochete care servesc băuturi şi mâncare tradiţională, de la vin sau ţuică fiertă la sărmăluţe, cârnaţi sau papanaşi. Cozonacul românesc este descris ca un fel de panetone, iar papanaşii ca nişte gogoşi cu smântână şi gem. Jurnaliştii străini încurajează turiștii să viziteze Râşnovul şi Branul unde se află construcții medievale, dar şi staţiunea de schi Poiana Braşov.

Poza de: George Nutulescu

Sursă: www.outret.com, www.bizbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *