Un bloc de 20 etaje invadează parcul din Centrul Civic al Brașovului

Brașovul nu se poate lăuda cu un număr impresionant de parcuri. Din păcate și cele puține pe care le are cad pradă fiarelor, o metaforă ce se potrivește perfect în acest context.

Ca să fac un pic de lumină să realizați la ce mă refer, luna trecută, prin eliberarea unui certificat de urbanism, Primăria Brașov a aprobat ridicarea unei clădiri cu 20 de etaje în zona de agrement Piața Consiliului Europei sau ca să-ți sune mai cunoscut, în Parcul Hidromecanica. Clădirea, dacă nu ați ghicit deja, va avea ca și destinaţie spaţii de birouri şi un hotel, compartimentate pe 20 de etaje, trei niveluri la subsol și două mezanine.

Arhitecţii braşoveni, din Ordinului Arhitecţilor din România, au transmis Primăriei Braşov câteva idei de proiecte privind dezvoltarea urban-metropolitană a oraşului în următorii ani, proiecte care ar putea fi finanţate cu fonduri nerambursabile din tranşa 2014 – 2020. Pe lista de proiecte propuse se regăseşte şi un centru cultural multifuncţional, care ar putea fi amenajat pe terenul din Centrul Civic, pe modelul proiectului bibliotecii din Seattle. Tot în Centrul Civic ar urma să se construiască un Centru administrativ al Braşovului, unde să îşi desfăşoare activitatea atât administraţia locală, cât şi cea judeţeană, dar şi Prefectura.

Sursă www.bizbrasov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *